Карта АТО: Окупанти влаштували справжнє "пекло" на донецькому напрямку

На Луганському напрямку зафіксовано дев'ять обстрілів опорних пунктів наших захисників.

Ілюстрація: glavcom.ua

Протягом минулої доби бойовики активно застосовували по наших оборонних позиціях артилерію калібру 152 та 122 мм, міномети різних калібрів, повідомляють Патріоти України з посиланням на речника Міноборони з питань АТО полковника Дмитра Гуцуляка.

"Загалом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 52 обстріли наших оборонних позицій. 49 з них визначені як прицільні. При цьому, свідомо ігноруючи Мінські домовленості, ворог здійснив 25 пострілів з артилерії калібру 152 мм, 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм, випустив близько 20 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм", - повідомив речник.

З метою збереження життя та здоров'я особового складу, наші захисники 20 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь, застосовуючи виключно штатне піхотне озброєння, що дозволене Мінськими угодами.

На Луганському напрямку зафіксовано дев'ять обстрілів опорних пунктів наших захисників. "У денний час противник застосовував в основному гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Провокаційні обстріли з цих видів зброї відбулися по нашим позиціям в районі Луганського, Кримського, Станиці Луганської, Зайцевого, Новолуганського", - йдеться у повідомленні.

Найбільше вогневий вплив ворог здійснював по оборонцях Зайцевого. Тут противник вів обстріли наших захисників п'ять разів. "Ввечері, близько 20:00, окупанти випустили сім мін з мінометів калібру 82 мм. З близько 21:30, протягом 20 хвилин, ворог зробив 30 пострілів з артилерії калібру 122 мм. Пізніше, з 22:40, тут зафіксовано 25 пострілів з артилерії калібру 152 мм", - повідомив речник.

Обидва артилерійських обстріли, калібри яких заборонені Мінськими домовленостями, в бік наших захисників Зайцевого велися з боку окупованої Горлівки.

Також зазначається, що факт застосування противником великокаліберних кулеметів поблизу Станиці Луганської знову унеможливлює розведення сил та засобів сторін на цій ділянці. Ворожий обстріл зафіксовано з боку окупованої гори Князя Ігоря.

"Ймовірно, бойовики окупаційних адміністрацій Росії свідомо створюють періодичні вогневі провокації та порушують в районі Станиці Луганської режим тиші. Адже у разі розведення сил та засобів сторін, їм доведеться відійти та втратити тактично вигідне положення на цій місцевості. Проте зазначимо, що ситуація на цій ділянці нашої оборони надійно контролюється підрозділами ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сили АТО готові до розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, але за умови неухильного дотримання російсько-окупаційними військами вимог Мінських домовленостей.

На Донецькому напрямку зафіксовано 43 ворожих обстріли з боку бойовиків. Під мінометні обстріли калібрів 120 та 82 мм чотири рази потрапляли захисники Пісків.

"Неодноразово з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник вів провокаційний вогонь в бік Українських захисників в районі н.п. Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Широкине, Новотроїцьке, Верхньоторецьке, Лебединське, Піски, Талаківка, Гнутове, Піщевик, Павлопіль, Кам'янка, Опитне, Невельське та поблизу Шахти Бутівка",- повідомив речник.

При цьому зафіксовано ведення ворожого вогню з озброєння БТР двічі по оборонцях Водяного, з озброєння БМП - по захисниках н.п. Піски, Гнутове, Талаківка, а в районі Широкиного вів вогонь ворожий снайпер.

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...