Каспаров пояснив, чому російська армія не пішла на Маріуполь

Путін завжди прораховує ціну розв'язаних ним конфліктів.

Гаррі Каспаров.Фото:www.svoboda.org

Президенту Росії Володимиру Путіну для утримання влади необхідний зовнішній конфлікт, однак ціна продовження війни на Донбасі стала для Кремля занадто високою. Про це в інтерв'ю Обозревателю заявив російський опозиційний політик, 13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, повідомляють Патріоти України.

"Сьогодні головне питання для Путіна - знаходження при владі. Для нього політичне виживання еквівалентно виживанню фізичному, для чого диктатору необхідна різке конфліктне середовище.

Очевидно, що економічна ситуація в Росії далеко не найсприятливіша, і кращою не буде. Нафтові ціни застигли десь в районі 40-45 доларів за барель, і їх незначне підвищення вже принципово нічого не вирішить для бюджету РФ.

Потенційно можливі й інші катастрофічні для російських фінансів сценарії. Тому зовнішні конфлікти для Путіна є єдиним способом підтримки власного іміджу крутого лідера", - заявив російський політик.

За його словами, Путін завжди прораховує ціну розв'язаних конфліктів. "Тому, на мій погляд, він зупинився в Україні, порахувавши, що подальше просування на Південь в районі Маріуполя, а також повномасштабне вторгнення приведуть до великої кількості жертв з боку російських військових, і така ціна для нього сьогодні неприйнятна", - пояснив він.

"З цієї ж причини він призупинив провокації проти балтійських країн, тому було очевидно: НАТО кордон буде захищати, і путінська ситуація не настільки критична, не настільки безнадійна, щоб вступати у військовий конфлікт з Альянсом", - додав опозиціонер.

При цьому, як підкреслив Каспаров, якщо ціна за нафту впаде до 20 доларів, "Путін може зважитися і на такі кардинальні кроки".

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...