"Кат Майдану" святкує перемогу: Печерський суд скасував арешт майна біглого глави МВС Захарченка

​Печерський райсуд столиці зняв арешт із 20 земельних ділянок, трьох будинків, квартири та двох паркомісць, що належать Віталію Захарченку. Ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідну ухвалу суддя Віталій Писанець виніс 30 січня, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Наразі в реєстрі судових рішень оприлюднено лише резолютивну частину ухвали. У ній зазначається, що під час відкритого судового засідання було розглянуто та задоволено клопотання адвоката Юрія Борщевського, подане в інтересах нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV" про скасування арешту майна.

Зазначено, що арешт було накладено у рамках кримінального провадження від 13 листопада 2014 року за фактами злочинної діяльності колишнього міністра внутрішніх справ Захарченка та осіб із його найближчого оточення. Їх підозрюють у хабарництві, відмиванні грошей, одержаних злочинним шляхом, фіктивному підприємництві та ухиленні від сплати податків.

Суддя ухвалив рішення скасувати арешт трьох житлових будинків в Обухівському районі Київської області, Волноваському районі Донецької області та Донецьку та 20 земельних ділянок. Крім того, знято арешт із квартири в Києві на вулиці Драгомирова, 12, і двох машиномісць за цією ж адресою.

Зазначається, що ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає. Нагадаємо, що після Революції Гідності екс-міністр внутрішніх справ виїхав до Росії. У травні 2018 року його помітили на акції в Москві.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...