Катували струмом і калічили статеві органи: Брат "українського диверсанта" розповів про жахливі тортури над Євгеном Пановим

Після доби катувань, які проводились над українцем орієнтовно в період часу з 7 по 12 серпня на півночі Криму, Євген Панов змушений був підписати протокол співробітників ФСБ.

Затримання Євгена Панова. Фото: youtube.com.

На руках Євгена Панова, заарештованого в Криму з так званої справи українських диверсантів виявили шрами від наручників і безліч синців, які, на думку його адвокатів, з'явилися в результаті тортур. Про це повідомив брат Панова Ігор Котелянець, передають Патріоти України з посиланням на Кримську правозахисну групу.

Як стало відомо, адвокати отримали російські документи, які свідчать, що Панов давав свідчення під тиском.

Повідомляється, що Європейський суд отримав від Росії документи про стан здоров'я Панова, в яких описані його скарги і травми, і Росія сама буде розслідувати, як він отримав ці травми.

Експерти Кримської правозахисної групи припускають, що катували українця в період із 7 по 12 серпня, найімовірніше, співробітники ФСБ.

За інформацією Ігоря Котелянця, Євген Панов прізвищ катів не знає та навіть не бачив їх, оскільки на голову йому одягали непрозорий мішок, зав'язаний скотчем.

Сам Панов розповів, що його катували фізично та психологічно.

Наручники 7 днів були щільно зафіксовані, від цього Євген відчував сильний біль, руки в наручниках застібали під колінами, засовували палицю, піднімали і били по ногах в область гомілки металевою трубою. Також Панов розповів, що після затримання його били і застосовували тортури до статевих органів.

На голову Панова надягали мішок, через це він нічого не міг бачити. У результаті українець втратив орієнтацію в часі та просторі, не знав - ніч або день, відчував страх. У період із 7 по 12 серпня Панова не годували, давали тільки воду. Це, за словами Панова, було десь на півночі Криму.

Повідомляється, що в Сімферополі тортури продовжилися. Прив'язували скотчем до стільця, під'єднували до голих частин тіла дроти та підключали електричний струм. Панов розповів, що він сильно кричав від болю і просив припинити тортури, але над ним тільки сміялися. Це тривало близько доби. Після перенесеного Панов був змушений підписати протоколи.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...