"Казахстан вже давно шукає шляхи і способи виходу з орбіти РФ. І війна в Україні прискорила ці процеси", - блогер

"Дивно, що новина про відставку Назарбаєва так збурила ФБ спільноту, але ніхто не звернув увагу після яких подій в Казахстані це відбулось. Весь минулий рік Казахстан активно налагоджував відносини з США. Активно як ніколи", - пише у своєму блозі Анна Маляр, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Власне, Казахстан вже давно шукає шляхи і способи виходу з орбіти РФ. І війна в Україні прискорила ці процеси. Так, у 2018 Казахстан підписав угоду з США про розміщення на його території двох військових баз (йдеться про використання двох портів Актау і Курик для транзиту спецвантажу в Афганістан).

Ці перемовини Казахстану з американцями тягнулись з 2010 року, але нарешті домовились. Крім того, нагадаю, що Назарбаєв минулого року зустрівся з Трампом, підписав з ним більше 20 угод і вони добре (на мільярди доларів) наростили обсяг двосторонньої торгівлі.

А ось вам слова голови Сенату Казахстану Касима-Жомарта Токаєва, який тимчасово виконуватиме повноваження президента: «Ми не частина «русского міра», у нас є свій «казахський світ». Це він сказав того ж 2018 року в інтерв'ю BBC.

Тому, відставку можна розглядати в контексті трикутника Казахстан-США-РФ. Назрабаєв шукає захисту від РФ, а в США є свої умови. Скажімо, я лише припускаю, провести хоча б формальні вибори чи зміну влади, бо США не дуже хоче мати відкриті дружні стосунки з диктаторськими режимами".

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...