Кажуть - остаточно: У Європарламенті назвали дату голосування за "безвіз" для України

​Напередодні голосування у ЄП проведуть дебати.

Ілюстрація: safety-rest.ruЄвропарламент проведе голосування щодо надання Україні безвізового режиму 6 квітня. Про це повідомляється на сайті ЄП, передають Патріоти України.

Зазначається, що дебати з цього питання відбудуться в Європарламенті 5 квітня. Голосування за проектом законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги призначено на 6 квітня.

Раніше заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявляв, що українці отримають право на поїздки до країн ЄС без віз до середини літа.

«Ми розраховуємо, що на початку квітня Європарламент поставить остаточну крапку у питанні візової лібералізації, прийме відповідне рішення. Після цього м’яч перейде на поле країн-членів Євросоюзу, тобто Ради ЄС, яка має протягом досить швидкого періоду часу ухвалити рішення. І я розраховую, що вже до середини червня Україна отримає юридичне рішення про безвізовий режим поїздок», – сказав він.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...