"Керченська криза - це попереджувальний постріл Росії по Україні", - Горбулін

Історія в Азовському морі - це попереджувальний постріл, а також додаткове психологічне налаштування російських військових, яке прищеплює готовність стріляти по українцях на поразку.

Про це у своєму блозі пише експерт з державної безпеки Володимир Горбулін, передають Патріоти України.

«Не те щоб вони раніше відчували на цей рахунок якісь сентименти. Як довели Іловайські події, стрілянина по неозброєних українцях - це, схоже, щось глибоко вкорінене, можливо, що бере початок від практик масових розстрілів українських політв'язнів силами НКВС. Але про всяк випадок визнали важливим перевірити даний навик», - пише експерт.
За його словами, при поточному співвідношенні військово-морських сил України і Росії ми повинні бути готові до того, що РФ здатна перекрити Азовське море і фактично блокувати наші порти там.
"Отже, потрібно шукати альтернативні рішення, включаючи ті, які можуть не подобатися з політико-символічної точки зору, - зазначає експерт. - Історія в Азовському морі мала для Росії і куди більш глобальне завдання. Її цікавила гранична ступінь реакції Заходу на відверту (абсолютно конвенціональну, а не гібридну) агресію, чітко підпадає під дію міжнародних актів. По суті, атакувавши українські судна і здійснюючи блокаду українських портів, РФ порушила як мінімум два пункти резолюції Генасамблеї ООН №3314 (ХХ IХ) від 14 грудня 1974 р. Реакція Заходу пройшла. Але давайте запитаємо відверто: чи достатньо масштабною вона виявилася, з точки зору можливості запобігання реальній війні?", - підкреслив Володимир Горбулін.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...