Хай не скиглять: Криму увімкнуть світло - Джемілєв

Натомість активісти вимагають негайного звільнення десяти політичних в’язнів у Криму, та виконання ще низки вимог.

Мустафа Джемілєв. Фото:www.unian.net

Активісти незабаром пустять ремонтників до повалених опор електропередач і півострів Крим отримає електроенергію. Про це заявив виданню ВВС Україна лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, інформують Патріоти України.

"Зараз вже учасники акції погодились пустити ремонтників на лінії. Думаю, що світло Криму все ж таки буде увімкнене," - заявив пан Джемілєв.

На уточнювальне питання, чи пустять ремонтників на всі чотири повалені лінії, пан Джемілєв відповів: "Ремонтники самі подивляться".

За його словами, натомість активісти вимагають негайного звільнення десяти політичних в’язнів у Криму, а також згодом виконати ще низку вимог. "Ми висунули свої умови: звільнення політичних в’язнів у Криму, їх там більше десяти людей.

Створення комісії із розслідування викрадення та вбивств людей. Допуск міжнародної моніторингової групи для розслідування ситуації з правами людини на території Криму та відновлення демократичних свобод," - заявив Джемілєв.

Окрім того, за словами політика, новий контракт на постачання електрики до Криму на 2016 рік мають укласти не з "конфіскованим окупантами Крименерго", а напряму з міністерством енергетики Росії.

Нагадаємо, в Криму сьогодні вихідний день через відсутність електрики внаслідок підриву ЛЕП у Херсонській області в ніч проти 22 листопада.

На Україну припадає близько 70% споживання електроенергії півостровом. Підрив ЛЕП фактично повністю знеструмив Крим.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...