Хай зрадники начуваються: Оприлюднено імена кримських судей, котрі дали добро на арешт військовополонених моряків України

Підконтрольний окупантам так званий Київський районний суд Сімферополя заарештував на термін до 25 січня 2019 року ще трьох українських моряків: Юрія Будзила, Андрія Оприска і Віктора Безпальченка. Володимира Варемеза і Сергія Цибізова було заарештовано раніше сьогодні, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Грані".

"Станом на 16:45 мск було заарештовано Юрія Будзила, Володимира Варемеза, Сергія Цибізова, Андрія Оприска і Віктора Безпальченка. Будзила, який страждає на цукровий діабет і серцеву недостатність, відправив у СІЗО суддя Андрій Долгополов, члена екіпажу "Яни-Капу" Варемеза і старшого матроса цього ж буксира Безпальченка - Михайло Бєлоусов, 21-річного Цибізова і старшого матроса катера "Нікополь" Оприска - Віктор Можелянський. Всі троє суддів - зрадники, після анексії Криму зрадили присязі і перейшли на службу до окупантів", - йдеться в повідомленні.

Усього на слуханнях у вівторок окупанти хочуть відправити у СІЗО 12 матросів. Як уточнює кореспондент "Граней", засідання щодо офіцерів призначено на середу. Один із офіцерів - командир буксира "Яни-Капу" старшина 1-ї статті 23-річний Олег Мельничук - перебуває в ІТТ у Білогірську. До нього виїхав адвокат Едем Семедляєв.

Журналіст Антон Наумлюк написав на своїй ФБ-сторінці, що поранених - Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку - заарештують на виїзних засіданнях у Керчі. Зараз вони перебувають у лазареті російської військової частини.

Зазначається, що всім полоненим інкриміновано частину 3 статті 322 російського КК (незаконне перетинання державного кордону із застосуванням чи погрозою насильства), яка передбачає до 6 років колонії. За інформацією журналіста Антона Наумлюка, спочатку УФСБ по окупованому Криму і Севастополю мало намір вести слідство у частині 1 цієї статті (без ознаки "застосування або загроза насильства"). Однак таке обвинувачення не передбачає арешту, тому справу перекваліфікували.

Напередодні стало відомо, що кримчани збираються біля будівлі так званого Київського районного суду в Сімферополі, щоб підтримати затриманих ФСБ українських моряків, яким "обиратимуть запобіжний захід".

Вранці у вівторок з'явилася інформація, що захищати українських моряків будуть близько восьми кримських адвокатів.

Як повідомлялося, ВМС ЗС України 25 листопада повідомили, що прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, внаслідок чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрне огородження, а також втрачено рятувальний пліт.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...