"Хамовато лезть нельзя": У РФ розкрили плани на Білорусь

Росія боїться приходу в Білорусі до влади прозахідних сил.

Леонід Івашов. Фото:www.russiapost.su

Росії необхідно виключити сценарій приходу до влади в Білорусі прозахідних сил і не повторювати допущених в Україні помилок. Про це заявив президент російської Академії геополітичних проблем, колишній начальник Головного управління міжнародної військової співпраці Міноборони РФ генерал-полковник Леонід Івашов, передають Патріоти України з посиланням на EADaily.

"Нам не потрібно допускати приходу прозахідних сил до влади в Білорусі, щоб не вийшло, як в Україні. Ми ж повинні якусь користь витягати зі своїх поразок. Тому потрібно працювати над цим, а в основу співпраці з Білоруссю в рамках Союзної держави ставити не економіку, яка роз'єднує народи, а гуманітарну сферу, культуру, науку, освіту і спільні технології.

А ми тільки те й робимо, що намагаємося у Лукашенка забрати його ефективні підприємства і підпорядкувати їх нашій олігархії", - вважає військовий.

На його думку, якщо Росія не змінить своєї стратегії щодо Лукашенка, то він, цілком імовірно, буде дотримуватися нейтралітету в міжнародних питаннях.

"Це залежить багато в чому від нашої поведінки. Якщо ми будемо по-хамськи лізти, змушувати його віддавати нашим компаніям його підприємства, втручатися в його внутрішню політику, то він буде прагнути до нейтралітету.

З ним вже працюють і американці, і європейці. Знімають з нього санкції і звинувачення. А ми всі сидимо на газово-нафтовій трубі і диктуємо свої умови. Так союзи не будуються", - заявив генерал.

Івашов також визнав, що Росія зараз є не найкращим прикладом для наслідування.

"У нас слабкий і неефективний уряд. Ми, володіючи незліченними багатствами, живемо сьогодні гірше білорусів. Ми не є зразком, приватизуємо останнє, а ще й ліземо повчати білорусів. Якщо й далі будемо так себе вести, то Лукашенко буде прагнути до незалежності", - вважає він.

"Намагаються підготувати плацдарм": Експерт з військової контррозвідки пояснив, для чого РФ знищує Одесу

четвер, 2 травень 2024, 17:50

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула зазначив, що росіяни б'ють по Одесі ракетами для того, щоб одесити залишили місто. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. ...

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...