Хілларі Клінтон офіційно заявила про свою перемогу і похід в президенти

Екс-держсекретар набрала достатню кількість голосів делегатів партійного з'їзду, щоб стати першою в історії жінкою, номінованою великою партією на пост президента США.

Хілларі Клінтон йде в президенти. Фото: rbc.ua.

Після оприлюднення результатів праймеріз Демократичної партії в Нью-Джерсі екс-держсекретар США Хілларі Клінтон оголосила про свою перемогу в боротьбі за висунення кандидатом у президенти від Демократичної партії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так, після перемоги на демократичних праймеріз, що відбулися 7 червня в Нью-Джерсі, вона набрала достатню кількість голосів делегатів партійного з'їзду, щоб стати першою в історії жінкою, номінованою великою партією на пост президента США.

"Завдяки вам ми досягли важливої віхи. Вперше в історії нашої нації від однієї з головних партій на пост президента висувається жінка", - заявила Клінтон, виступаючи перед своїми в прихильниками в Брукліні.

"Сьогоднішня перемога належить не одній людині. Це перемога поколінь", - додала екс-держсекретар.

Політик також подякувала своєму супернику-демократу Берні Сандерсу, зазначивши, що дискусія про нерівність доходів у США, на якій він будував свою кампанію, буде дуже важлива для американської політики.

Не обійшла стороною Клінтон і свого можливого суперника на виборах, республіканця Дональда Трампа, назвавши його непридатним для президентського поста і закликавши американських виборців об'єднатися проти нього.

"Він не просто хоче побудувати стіну з Мексикою. Він хоче побудувати стіну, що відокремлює американців один від одного" , - сказала Клінтон і повторила одне з гасел своєї кампанії: "ми сильніші, коли ми разом".

Як повідомляли Патріоти України, Клінтон фактично забезпечила собі висунення на пост президента США після перемоги на праймеріз в Нью-Джерсі.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...