Х*йло треба шанувати: Комітет Ради Федерації РФ схвалив законопроект про арешти за неповагу до влади

За першу образу органів влади в Інтернеті росіян будуть штрафувати на суму до 100 тисяч рублів, а за повторну - заарештовувати на 15 діб.

Рада Федерації РФ. Фото: РБК.

Комітет Ради Федерації з конституційного законодавства на чолі з Андрієм Клішасом схвалив закон Андрія Клішас про арешти за неповагу до органів влади, передають Патріоти України.

Як повідомляє РІА «Новости», комітет рекомендував Раді Федерації на найближчому засіданні прийняти законопроект, що надійшов з Держдуми. Відповідно до закону, за першу образу органів влади в Інтернеті росіян будуть штрафувати на суму до 100 тисяч рублів, а за повторну - заарештовувати на 15 діб.

«Поширення в інформаційно-телекомунікаційних мережах, в тому числі в мережі Інтернет, інформації, що виражена в непристойній формі, яка ображає людську гідність і громадську мораль, явну неповагу до суспільства, держави, офіційних державних символів, Конституції Російської Федерації або органів, що здійснюють державну владу в Російській Федерації, за винятком випадків, передбачених статтею 20.31 справжнього Кодексу, якщо ці дії не містять кримінально караємого діяння, - тягне за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі від тридцяти тисяч до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - йдеться в законі. Серед авторів закону значаться сенатори Андрій Клішас і Людмила Бокова.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...