Хіти тижня. А їм все мало! - На КремльТБ "окупували" Київ (відео)

На російському телебаченні озвучили прокремлівський міф про те, що Україна не має власної історії, а фраза "Київ - мати міст руських" вказує на прямий зв'язок української столиці з країною-агресором.

Відповідні пропагандистські фейки поширили російський політолог Сергій Міхєєв і ведучий Володимир Соловйов в ефірі його шоу на телеканалі "Росія 1", передають Патріоти України.

"В Україні дуже люблять говорити про глибоке коріння, давню історію. Шановні! Ось ця спроба обгрунтувати своє існування за рахунок іноземного центру, ідеологічного, історичного (натяк на партнерство із Заходом. - ред.) - це свідчення того, що ніяких коренів немає! Що це вигаданий проект, що це держава, яка не відбулася!" - висловився Міхєєв, просуваючи в маси російського суспільства улюблену вигадку Кремля про штучно відокремлену Україну.

Однак його колега Андрій Окара, вислухавши пропагандистський спіч, нагадав, що традиційно Київ називають матір'ю міст руських і саме з нього почалася історія Київської Русі.

Соловйов, який також вклинився в дискусію, витлумачив відому фразу на свій лад, і висловив упевненість в тому, що її основний зміст - приналежність української столиці до споконвічно російських земель.

"Саме так - російських, але не українських", - з усмішкою сказав він.

Опублікував: Олег Устименко

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...