Хіти тижня. Артобстріл околиць Маріуполя був "обманкою" окупантів: ЗСУ розкрили задум ворога і завдали контрудару - штаб ООС (відео)

Військові уточнили втрати живої сили «гібридів» Путіна за минулу добу склали: 15 знищених та 10 поранених

Перед учорашнім масованим обстрілом колишнього опорного пункту морпіхів поблизу Маріуполя з 152-міліметрової артилерії гібридна армія РФ збиралися ввести українські війська в оману, повідомляють Патріоти України з посиланням на штабі операції об'єднаних сил. Окупанти хотіли переконати сили ООС радіограми в ефірі, що нібито наступатимуть вночі з 22 на 23 травня на лінії Хрещатицька-Талаковка.

"Починаючи з 18:00, ворог вів радіогри, до яких підключив значну кількість пунктів управління і засобів в поєднанні з передачею відомостей мобільними телефонами <...> Для підтвердження "задуму" вчинили обстріл східної околиці Талаківки, випустивши більше 90 мін і снарядів", - пояснили в штабі.

Плани противника були розкриті: йому не вдалося нанести втрати підрозділам на зазначеному напрямку фронту.

Військові повідомили, що вогневі засоби противника, які обстріляли селище, були вчасно пригнічені артилерією морпіхів, які оперативно дізналися координати окупантів, зайняли тимчасові вогневі позиції і дали "відповідь".

"О 21:00 артилерія противника замовкла", - лаконічно додали в штабі.

Раніше в соціальних мережах писали, зокрема військовий експерт Юрій Бутусов, що військовим командування ОК «Схід» нібито заборонило відповідати артилерією на обстріл з боку росіян, але пізніше уточнили, що безкарно такі провокації не проходитимуть.

Відеозапис наслідків обстрілу, знімали з Маріуполя:

Відео денний зведення ООС:

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...