Хіти тижня. Атакувати Україну: Військовий експерт розповів, що Росія задумала в Азовському морі (відео)

Додаткові військові кораблі РФ в Азовському морі, які напередодні приступили до патрулювання, створюють значні перепони для дій українських військових. Їх призначення - атакувати Україну. Таку думку в ефірі ObozTV озвучив військовий експерт Антон Міхненко, повідомляють Патріоти України.

Він додав, що поблизу анексованого півострова чергують судна різного призначення.

"Це кораблі берегової охорони, ФСБ, Чорноморського флоту і тепер там з`явилась Росгвардія. Це погіршує становище для українських ВМС. РФ таким чином охороняє прохід через Керченську протоку. Наслідків тут може бути велика кількість", – пояснив він.

Акцентування уваги Кремля на тому, що вони напередодні випустили бойові катери БК-16 на чергування поблизу берегів окупованого Криму, означає створення інформаційного тиску на російське населення, впевнений Міхненко. Він додав, що ця чергова ідеологічна обробка призначена для виправдання агресивних дій Москви.

"РФ давно готують своїх людей таким шляхом, – що треба захищати Кримський міст, що нібито Україна така агресивна, може його зруйнувати. Росія завжди застосовує інформаційний аспект на громадянах", – сказав військовий експерт.

До президентських виборів в Україні РФ нічого не стане вчиняти, переконаний Міхненко. Він пояснив, що будь-які дії агресора підуть не на їхню користь.

"РФ непередбачувана, але є один момент, – вони спостерігають виборами в Україні. Вони не знають, на кого ставити, але будуть очікувати результатів голосування, щоб після формувати певну політику. Кремль усвідомлює, що будь-які їхні вчинки перед виборами будуть невигідними для них", – впевнений експерт.

Як стало відомо раніше, військові катери Нацгвардії РФ БК-16 5 березня заступили на патрулювання чорноморського узбережжя.

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...