Хіти тижня. АТО можуть відновити: Порошенко зробив несподівану заяву щодо формату операції на Донбасі

Глава держави нагадав, що за владою залишається право оголошення АТО.

Фото: rian.com.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що проведення АТО на окупованій території Донбасу може бути відновлено в разі відповідних загроз, повідомляють Патріоти України.

"Хочу окремо відзначити, що завершення режиму широкомасштабної АТО не позбавляє нас можливості оголошувати АТО в будь-який час, коли виникає терористична загроза на звільнених територіях", - заявив Порошенко.

За його словами, звільнення Донбасу буде здійснюватися політико-дипломатичним шляхом, але в разі необхідності буде відкриватися вогонь.

"Українські дипломати і я, як президент, зроблять все можливе, щоб забезпечити введення формату миротворців, які посилять безпековий контингент і створять необхідні умови для відновлення нормального життя. Але якщо ворог перейде в широкомасштабний наступ, на вас лягає відповідальність забезпечення відсічі широкомасштабної збройної агресії РФ і готовність взяти участь в стратегічній оборонній операції, план якої затверджено", - додав Порошенко.

Президент передав повноваження керівництва операцією об'єднаних сил призначеному 16 березня 2018 командувачем Об'єднаних сил генерал-лейтенанту Сергію Наєву. Поршенко також підписав наказ, яким операція об'єднаних сил починається з 14.00 понеділка, 30 квітня.

Нагадаємо, АТО на Донбасі закінчилася 30 квітня, а на зміну їй приходить Операція об'єднаних сил. Згідно з новим форматом, в зоні конфлікту ООС керуватиме Збройними силами України, іншими військовими формуваннями, МВС, Нацполіцією, і силами, які залучаються до стримування російської агресії на окупованих територіях Донбасу.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...