Хіти тижня. "Автокефалія може коштувати Київському патріарху Філарету життя", - ветеран-розвідник

Патріарх Філарет і митрополит УАПЦ Макарій - кістка в горлі Кремля...

Патріарх Філарет

Кремль не може пробачити втрату впливу на Україну за допомогою своїх агентів через церкви МП, тому отримання Україною автокефалії може коштувати Київському патріарху Філарету життя. Про це заявив генерал-лейтенант, ветеран зовнішньої розвідки Василь Богдан, передають Патріоти України.

За його словами, Москва може навіть піти на фізичне усунення і священнослужителів УПЦ МП, які підтримали об'єднання церков. "Не виключається і фізичне усунення тих релігійних українських провідників, від яких зараз залежить проведення об'єднавчого собору і створення єдиної помісної православної церкви України, яка і отримає Томос", - зазначив Богдан.

Він додав, що саме Патріарх Філарет і митрополит УАПЦ Макарій - кістка в горлі Кремля. Не виключено, що ГРУ буде дано наказ зайнятися цими церковниками. У той же час генерал підкреслює, що і Філарет, і Макарій серйозно охороняються державою.

Богдан вважає, що в тій ситуації, в якій зараз знаходиться Росія, Путін навряд чи піде на крайні заходи. По-перше тому, що реакція Заходу буде дуже бурхливою. До того ж підуть чергові санкції, які Москва просто не переживе.

Джерело: Обозреватель

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...