Хіти тижня. "Банд*ровцы из Константинополя": Про нову поразку РПЦ (відео)

Спроби Кремля вдарити по Православній церкві України створенням власного диптиха провалилися. Константинопольський патріархат не пішов на поводу в Москви. Про це в ефірі ObozTV заявив релігієзнавець Ростислав Мартинюк, повідомляють Патріоти України.

За його словами, Росія спробувала створити свій диптих через те, що вселенський патріарх Варфоломій визнав Україну і діє не так, як хочеться Москві.

"І коли на десятиліття інтронізації Кирила Гундяєва приїхав олександрійський патріарх, другий за вірою, Іоанн Десятий, то йому сказали: "Святійший Олександре, тепер ви наш перший патріарх, адже Варфоломій – турецький бандерівець". Тільки Іоанн теж виявився з бандерівським характером і відповів: "Вибачте, я такого робити не буду, давайте жити як жили", – розповів Мартинюк.

Релігієзнавець нагадав і про заяву глави РФ Володимира Путіна, яка прозвучала на цьому ж святкуванні. Президент Росії сказав, що РФ нібито що є сили захищатиме православних по всьому світу.

"Оцініть вираз: на канонічній території РПЦ. Де ці території? Як може відправлятися канонічність поза територією РФ – незрозуміло. Але він це сказав і це була погроза Україні. І ми повинні зважати на неї. Можливо, до мінського процесу включать якісь релігійні теми", – підсумував він.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...