Хіти тижня. "Баран таранит "новые ворота", - російський офіцер про атаку українських кораблів у Керченській протоці (відео)

Раніше Федеральна служба безпеки РФ опублікувала так звані "трофейні документи", які були вилучені у затриманих українських моряків після інциденту в Керченській протоці.

Колишній перший заступник військового коменданта Чечні, полковник запасу ВС РФ Олександр Глущенко піддав критиці дії російської сторони в Чорному морі і висміяв документи, які опублікувала ФСБ українською мовою, передають Патріоти України.
Виступаючи в передачі російського блогера Юрія Гіммельфарба, який покинув Росію, Глущенко відзначив, що документи ФСБ є фальсифікацією, оскільки українське командування апріорі не могло дати завдання морським судам пройти "таємно" через Керченську протоку. "Ви цю протоку бачили? Як там можна пройти непомітно на катерах, якщо навіть в найширшому місці з одного берега видно інший? А тут - цілих три судна!" - підкреслив він.

Оцінюючи ситуацію в Чорному морі в цілому, російський полковник зазначив, що дії українських моряків відповідають і вітчизняному, і міжнародному законодавству, чого не можна сказати про російських прикордонників-фсбшників.

Крім того, Глущенко, згадуючи, що назва українського буксира "Яна Капу" перекладається як "Нові ворота", порівняв російських силовиків з баранами, пригадуючи відому приказку.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...