Хіти тижня. Бацька продався? - Лукашенко публічно підтримав Москву в питанні автокефалії для України

Президент Білорусі Олександр Лукашенко знову відзначився неоднозначними заявами на адресу України, побічно піддавши критиці отримання автокефалії Українською православною церквою.

На зустрічі з російським патріархом Кирилом Лукашенко заявив, що виступає проти розколу православ'я, який може привести до "поганих наслідків", передають Патріоти України.

У чому саме полягає розкол, Лукашенко не пояснив, проте дав зрозуміти, що знаходиться на стороні Москви і Московського патріархату, різко критикуючого надання Томосу Української православної церкви.

ЗМІ нагадують, що в Мінську проходить синод Російської православної церкви, головою на якому виступає патріарх московський Кирило. Головною темою з'їзду російських церковників стала оцінка дій Константинопольського патріархату в Україні і "вироблення заходів РПЦ".

Користувачі припускають, що Мінськ вибраний невипадково, а для того, щоб на тлі скандалу з Україною показати область впливу Москви, яка поки ще поширюється на територію Білорусі.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...