Хіти тижня. Бацька заважає: Російський політик розкрив плани Путіна щодо Білорусі (відео)

Президент Росії Володимир Путін планує відродити ідею союзної держави з Білоруссю і створити своєрідний "СРСР-2.0". Для реалізації свого плану Путіну необхідно усунути від влади президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Володимир Путін і Олександр Лукашенко

Про це заявив в ефірі ObozTV російський опозиційний політик Ілля Пономарьов. За його словами, Кремль не буде готувати військове вторгнення у Білорусь, передають Патріоти України.

"Я думаю, що зараз вони готуватимуть зміну влади в Білорусі. Не вторгнення, а зміну влади, оскільки там через рік будуть вибори", — заявив політик.

Пономарьов нагадав, що Росія призначила в Білорусь послом із розширеними повноваженнями Михайла Бабича. "Бабич у Росії відомий тим, що він силовик і фахівець із найбрудніших і насильницьких виборів, які проходили в російських регіонах. Такий собі спецполіттехнолог. Швидше за все, це говорить про те, що Кремль буде активно грати на цих виборах", — пояснив він.

"Якщо їм вдасться прибрати Лукашенка, тоді вони спробують відновити ідею союзної держави Росії й Білорусі — "СРСР-2.0", щоб можна було вивести Путіна на вибори президента цієї об'єднаної держави", — додав російський політик.

За словами Пономарьова, раніше Москва й Мінськ ніяк не могли домовитися про статус Білорусі в майбутньому об'єднанні: "Путін пропонував зробити окремий федеральний округ, і кожна з областей Білорусі отримує такі ж права, як будь-яка інша область РФ. Зрозуміло, Олександр Григорович сказав "ні".

"Я думаю, що вони не повторять цієї помилки. Формально запропонують "Радянський Союз", але тоді виникне новий пост президента, і вже не буде обмежень щодо конституційних термінів. Путін може піти на об'єднані вибори. Це буде сильний крок для громадян Росії — крок у бік відновлення Радянського Союзу росіяни безумовно підтримають", — підкреслив російський опозиціонер.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...