Хіти тижня. "Бікфордів шнур у зад ювіляру": Невзоров розповів про український подарунок патріарху Кирилу (відео)

Україна завдала сильного удару по Російській православній церкві (РПЦ) та її главі патріарху Кирилу, ухваливши закон про перехід церковних громад у ПЦУ.

Україна зробила оригінальний подарунок патріарху Кирилу

Таку думку висловив російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров в ефірі програми "Невзоровские среды" на радіостанції "Ехо Москви". За іронією долі, це практично збіглося з 10-ю річницею інтронізації глави РПЦ, яку в Росії відзначають 1 лютого, передають Патріоти України.

"Найпотужніший і найоригінальніший подарунок йому, звичайно, зробила Україна, тому що українці, нарешті, запалили бікфордів шнур. Він веде якраз у зад ювіляру, і вогник майже добіг уже. Там ухвалено закон про самовизначення парафій. І цей закон розставляє всі точки. Тепер релігійна громада буде сама на своєму сході вирішувати, а до якої, власне кажучи, церкви вона хоче відноситися", – сказав Невзоров, додавши, що РПЦ через це влаштувала істерику.

За словами публіциста, другий бікфордів шнур Кирилу підклали в Російській академії наук, коли спочатку присудили, а потім відібрали звання почесного професора.

"Він уже гримнув, і гримнув так, що там з митри сильно посипалися камінці. Там зовсім історія анекдотична. Ось уявіть собі: дали вам орден, а потім викликають:" Знаєш, дали помилково. Віддай. Відчіпляй. Іди назад. Ніякий ти не професор", – нагадав Невзоров.

"Взагалі, в РПЦ суцільні поразки. Я вже не кажу про остаточну втрату України, про розвал складного церковного бізнесу – педофіли, вбивці, злодії", – підсумував російський журналіст.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...