Хіти тижня. Буде за що випити з Путіним: Трамп здивував світ заявою про причини розпаду CРСР

Дональд Фредович не тільки виявив низьку якість освіти та політичної обізнаності, але й змусив знов пригадати звинувачення у свою адресо стосовно таємних зв’язків з Кремлем. Адже президент США знов пожалів за колишньою Імперією зла, помінявши місцями агре

Президент США Дональд Трамп на засіданні уряду вирішив дати урок історії і розповів свою версію, чому розпався Радянський Союз, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

«Раніше Росія була Радянським Союзом. Афганістан зробив її Росією, тому що вони збанкрутували, борючись в Афганістані. Причина, по якій Росія виявилася в Афганістані, полягала в тому, що терористи прямували в Росію», - заявив американський лідер.

За його словами, головна проблема в тому, що бойові дії виявилися дуже важкими і СРСР «буквально збанкрутував». При цьому Трамп вважає, що присутність російських військ в Афганістані була виправданою.

Видання розкритикувало слова Трампа і уточнило, що Радянський Союз розпався в 1991 році, а це майже через кілька років після виведення своїх військ з Афганістану (в 1986 році). Також наголошується, що банкрутство передбачає обтяжливі борги, тому цей термін не можна застосовувати до СРСР, оскільки РФ взяла на себе відповідальність за більшість радянських зобов'язань після 1991 року.

WP оскаржив і інші факти, наведені президентом. Наприклад те, що РФ виявилася в Афганістані нібито через погрози з боку терористів.

«Радянський Союз вирушив до Афганістану в рамках своїх зусиль з підтримки комунізму за кордоном, а не тому, що терористи наносили удари по радянській батьківщині», - підкреслило видання.

Американські журналісти вважають, що Трамп за допомогою своєї розповіді про СРСР спробував довести необхідність виведення військ з Афганістану та Сирії.

Нагадаємо, що раніше Дональд Трамп заявив про намір вивести американські війська з Сирії, оскільки «вони перемогли ІДІЛ». Його рішення розкритикували конгресмени, світові політики, а глава Міноборони США Джеймс Меттіс пішов у відставку. Через деякий час Трамп вирішив продовжити термін перебування своїх військових в Сирії на 4 місяці.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...