Хіти тижня. Буде "заміна"? Forbes назвав другого після Путіна найвпливовішого росіянина (рейтинг)

Російська версія Forbes оприлюднила рейтинг найвпливовіших росіян, до якого увійшли 100 осіб і який "автоматично" очолив президент Росії Володимир Путін. Список доступний на сайті видання, повідомляють Патріоти України.

На другому рядку рейтингу опинився глава "Сбербанка" РФ Герман Греф, третій - посів голова правління "Газпрому" Олексій Міллер. Видання пояснює, що Путін автоматично очолив рейтинг, "як людина, що посіла друге місце в глобальному рейтингу найвпливовіших людей світу за версією американського Forbes".

Глава російського уряду Дмитро Медведєв займає п'яте місце. Міністр закордонних справ Сергій Лавров - 21-й. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков займає 70-й рядок. Генеральний директор "Первого канала" Костянтин Ернст - 73-й. Замикає список впливової сотні лідер ЛДПР Володимир Жириновський.

Видання пояснює, що лонг-лист, до якого увійшли 1 500 бізнесменів, директорів компаній, керівників силових структур та інші, вони розбили на відповідні групи і оцінили учасників кожної групи за кількома параметрами

Враховувалася кількість співробітників, розмір виручки, можливість безпосередньо впливати на життя людей, можливість впливати на кілька галузей і, нарешті, - близькість до президента РФ або партії влади.

За словами Пєскова, Кремль вважає "дивним" список впливових росіян, опублікований російським виданням Forbes, не рахуючи того, що перше місце в ньому зайняв президент РФ Володимир Путін.

"Ми його бачили, читали ЗМІ", - відповів він на питання російських журналістів, чи ознайомилися в Кремлі з цим списком.

"Чесно кажучи нічого не можна сказати, незрозуміло, які критерії (використовувалися), на чому ґрунтувалися (творці списку) і так далі. Тобто, такий, досить незрозумілий список", - сказав Пєсков.

"Не треба бути провидцем, щоб поставити Путіна на перше місце (в переліку впливових росіян), в іншому - дуже дивний список", - цитує прес-секретаря російське агентство ТАСС.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...