Хіти тижня. Будуть бити по найболючішому: "Росії санкцій не уникнути", - Портников

"Найцікавіше, що заява Трампа щодо продовження санкцій проти РФ пролунала саме на прес-конференції з прем'єром Італії", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Заява щодо продовження санкцій проти Росії, яку президент Сполучених Штатів Дональд Трамп зробив після переговорів із прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте, стала ще одним наслідком недавнього саміту в Гельсінкі.

Ніяких зрушень в бік Путіна у американської адміністрації не спостерігається - і спостерігатися не може. Американський президент не має можливості просто так взяти і скасувати санкції. Ані з точки зору своїх політичних інтересів, ані з точки зору функціонування американських державних інституцій.

Звичайно, в Кремлі можуть заспокоювати себе тим, що після спілкування із Путіним Трамп хоча б не підсилив санкції проти російського режиму. Але і ці надії можуть виявитися марними. Логіка підготовки до довиборів до конгресу може підказати і республіканцям, і демократам необхідність посилення санкцій проти режиму, який намагається нахабно зганьбити саму американську демократію. І який Трамп зможе цьому наміру перешкодити?

Але найцікавіше те, що заява Трампа щодо продовження санкцій проти Росії прозвучала саме на прес-конференції з прем'єром Італії. Новий італійський уряд, який сформували дві безвідповідальні популістські партії, відомий своєю готовністю відмовитися від санкцій проти Росії. Віце-прем'єр цього кабінету, лідер ультраправої "Ліги" і найпопулярніший демагог Італії Маттео Сальвіні нещодавно публічно заявив про російський статус Криму, оббрехав український Майдан і закликав до зняття санкцій. І ось прем'єр, який залежить від голосів "Ліги" в парламенті, називає зняття санкцій "немислимим". Парадокс?

В жодному разі. Італійський уряд існує не у безповітряному просторі. Його сформували євроскептики, яким потрібна зовнішня - тобто поза Євросоюзом - підтримка. І отримати цю підтримку вони бажають від іншого євроскептика - Дональда Трампа. Про яке зняття санкцій в такому випадку може йти мова?

Більш того, Трамп вимагає від своїх італійських союзників підтримки і в іншому проекті, який повинен послаблювати російські позиції і позбавити Володимира Путіна найдорожчого - грошей "Газпрому". Трамп хоче, щоб Італія стала частиною інфраструктури з доставки американського скрапленого газу в Європу. Може трапитися так, що популістський уряд Італії, незважаючи на балаканину Сальвіні, буде відігравати у політиці стримування Росії навіть більш жорстку роль, ніж його попередники - просто тому що подітися пропаленим демагогам буде нікуди.

І це ще раз доводить: альтернативи протистоянню путінському режиму просто не існує. Ані у американців, ані у європейців".

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...