Хіти тижня. Була б інша Україна: Як Леонід Кравчук 1991 року вкрав перемогу у В'ячеслава Чорновола на президентських виборах (відео)

Для фальсифікації перемоги Леоніда Кравчука на українських президентських виборах 1991 року використовувалися найрізноманітніші методи - від погроз і залякувань до вкидання голосів.

Таку думку у ефірі висловив народний депутат України III-VI скликань Тарас Чорновіл, інформують Патріоти України. За його словами, для цього державній машині не треба було навіть вказівок від Кравчука, вони діяли виходячи з питань самозахисту.

"На той момент культивувалися старі легенди: Галичина, там самі бандерівці з обрізами ходять, там вбивають за російську мову, якщо ви дасте владу Чорноволу, він тут всіх вас закатує - це реально говорили, це була реальна пропаганда", - розповів Чорновіл.

Він також навів приклад Черкаської області, де жителям сіл погрожували різними злиднями.

"Тоді заявили: щодо незалежності сказали голосувати "за", будемо голосувати. Але не дай Бог якась п*дла проголосує за Чорновола! Всьому селу ні трудоднів, ні прийому молока, ні брикетів на опалення - нічого не буде", - уточнив екс-депутат.

За його словами, тоді комісії з контролю виборчого процесу створювалися місцевими райвиконкомами, які на той час фактично були філіями райкомів компартії.

"Фальсифікація виборів була повна. Жодної процедури контролю за виборами, перерахунків і т. д. - цього не було", - підсумував екс-депутат.

Джерело: Обозреватель

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...