Хіти тижня. Бути готовими: Чому Україна постійно моніторить стан Керченського мосту (відео)

Падіння скандального мосту неминуче. Питання лише в тому коли і як це станеться. Україна має бути готовою до наслідків, в тому числі і до агресивної реакції Росії. Всі з напругою очікують весняного льодоходу

Обвалення Кримського мосту викличе гуманітарну й екологічну катастрофу в Азовському морі. Тільки з цієї причини Україна продовжує моніторити стан цього об'єкта, про це в ефірі ObozTV заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, зазначають Патріоти України. За словами чиновника, падіння моста загрожує замкнути Азовське море, що завдасть потужного удару по екології акваторії.

"Які можуть бути екологічні та економічні наслідки, зараз навіть спрогнозувати складно. Адже поки невідомо, де саме він завалиться, чи залишиться судноплавство чи ні. У якому стані льодохід буде в той момент і т.д. Тільки розуміння цього зупиняє мене від того, щоб зі щенячим захопленням спостерігати, як це все падає", – запевнив Тука.

Замміністра додав, що незважаючи на гучні заяви Кремля, насправді в РФ старанно стежать за результатами українських моніторингів. І навіть реагують на тривожні повідомлення з Києва.

"Коли ми опублікували інформацію про просідання кримського моста з одного боку, а з іншого боку – підняття арки, то наші російські візаві почали одразу: хохляцький треш, фуфломети, і т.п. А на третій день в Керчі висадилася група російських вчених, проектувальників цього моста. Кілька десятків людей негайно розпочали роботу, щоб з'ясувати, як діяти", – заявив чиновник.

"Тому ми спостерігаємо не тільки за станом моста, але і за реакцією іншої сторони. Якби тут не було гуманітарної та екологічної загрози, то я б аплодував, поки у них би по всій Росії мости падали кожен день", – наголосив Тука.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...