Хіти тижня. Через принизливі слова відомого політика про українців спалахнув скандал у Польщі

Радник опозиційної партії "Громадянська платформа" Моніка Суска заявила про те, що українці, які живуть у Польщі, нібито є "п'ятою колоною".

Моніка Суска

Так, на своїй сторінці в Twitter Суска написала: "У мене завжди був свій погляд на тему українців. І ми впускаємо їх на всіх парах. Українці в супермаркетах, українці в транспорті, українці на будівництві, а тепер українці ще і "п'ята колона". Впевнена, це не окремий випадок. Недавно на площі Шембека українці влаштували авантюру на захист партії "Право і справедливість", передають Патріоти України.

Відзначається, що коментар Суски пов'язаний з демонстраціями проти оновлення закону про Вищий суд Польщі, під час яких поліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ. Тоді один з мітингувальників поводився особливо агресивно, можливо, навмисне спровокувавши реакцію поліції. Повідомлялося, що це міг бути українець В'ячеслав Скидан, але незабаром цю інформацію спростували.

За даними польських ЗМІ, Суску різко розкритикували через її негативне висловлювання про українців. В місцевих ЗМІ її слова були використані як доказ, що між правлячою "Правом і справедливістю" Ярослава Качинського і опозиційною "Громадянською платформою" немає ніякої різниці.

Уточнюється, що після шквалу критики Суска видалила антиукраїнське повідомлення з Twitter і написала вибачення. Але, незважаючи на це, лідер "Клубу радників Громадянської платформи" Ярослав Шостаківський повідомив, що його колегу покарають за антиукраїнський коментар.

Опублікував: Олег Устименко

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...