Хіти тижня. Чотири роки зволікали: "Україна втратила контроль над Азовським морем", - військовий експерт

За словами керівника Українського збройного центру, бездіяльність української влади у військово-морській галузі привела до встановлення РФ контролю над Азовським морем.

Азовський криза є наслідком бездіяльності української влади протягом останніх 4 років у військово-морській галузі. Про це під час прес-конференції заявив керівник Українського збройного центру Тарас Чмут, зазначивши: в результаті спровокованої РФ кризи, Україна «втрачає або вже втратила контроль над Азовським морем», передають Патріоти України.

«З огляду на те, що між Росією і Україною діє договір на спільне користування морем, російські кораблі можуть розміщуватися в будь-який його точці. Ми так само можемо проводити навчання, блокувати їхні кораблі, але у нас нічим то робити - ВМС не здатні на морі виконати ніяких повноцінних бойових завдань», - йдеться в заяві.
Разом з тим, він зауважив: для недопущення подібних ситуацій у майбутньому, влада «повинна прийняти рішення, що державі потрібен флот».
Опублікував: Олег Устименко

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...