Хіти тижня. Чи наважаться? - "Ознаки підготовлюваної агресії Росії очевидні", - Кузьмук

Якщо влада РФ ухвалить рішення використати свої війська, розгорнуті поблизу кордонів України, вона має усвідомлювати, що українська сторона буде оборонятися.

Олександр Кузьмук

Екс-міністр оборони України Олександр Кузьмук назвав "очевидними" ознаки підготовлюваної агресії Росії проти України, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Воєнний стан увели не тільки через агресію в Керченській протоці – була інформація про розгортання сил РФ поблизу наших кордонів. Причому там сконцентрувалися дійсно серйозні сили. Це не батальйони, полки чи дивізії, а цілі армії. Створюють бази, перекидають авіацію. І це не може нас не турбувати. Звісно, ми зі свого боку робимо певні кроки. Тому й уведено воєнний стан. Треба ж підготувати резерви, вивести свої сили на можливі маршрути вторгнення, підготувати до цього державу. Тобто ознаки підготовлюваної агресії Росії очевидні. Інша річ – зважаться вони на це чи ні?" – сказав співрозмовник.

За його словами, російська сторона усвідомлює, що Україна готова до відбиття нападу. "Якщо у РФ зважаться на нову агресію проти України, вони мають усвідомлювати наслідки. Не варто розраховувати на безкарність. Ми будемо оборонятися. Думаю, і світ не залишиться осторонь. І я глибоко сумніваюся, що Москва доможеться цілей, які поставить собі. Ясна річ, що РФ не стала б концентрувати настільки серйозні сили поблизу наших кордонів, тільки щоб полякати Київ. Такі угруповання створюють із певною метою. Але водночас росіяни бачать і розуміють, що ми готові до відбиття можливого нападу з їхнього боку. Як далеко вони готові зайти, залежить від них самих", – резюмував Кузьмук.

У ГУР Міноборони розповіли про втрати окупантів після атаки на аеродром у Джанкої

четвер, 18 квітень 2024, 13:17

Унаслідок атаки ЗСУ на військовий аеродром у тимчасово окупованому Джанкої були знищені або уражені пускові установки ЗРК С-400, радіолокаційні станції, пункт управління засобами ППО, а також апаратура спостереження за повітряним простором. Про це пові...

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...