Хіти тижня. Дайте скрепам корвалолу: Нацгвардія отримала перші американські гранатомети

Прицільність стрільби 800 м, сумісний зі усіма існуючими пострілами РПГ, живучість ствола 1000 пострілів

Фото: ФБ

Нацгвардія отримала півтисячі протитанкових гранатометів RSRL-1 американського виробництва. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"40 мм комплекс РПГ-1 запущено у виробництво компанією AirTronic у 2016 році. Він є ефективним для поразки вогневих засобів та броньованих цілей противника", - написав міністр.

За словами Авакова, при створенні комплексу вдалося зменшити масу гранатомета, спростити експлуатацію, збільшити дальність стрільби та поліпшити боєздатність.

Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, в якому передбачена військова допомога Україні на 620,7 мільйона доларів.

Зокрема, програма підтримки передбачає надання українським військовим летальної зброї оборонного характеру. 30 квітня США поставили Україні ракетні комплекси Javelin.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...