Хіти тижня. Давно вже час: На телеканалі NewsOne встановлять плашку "Агент країни-агресора"

Деякі телеканали, газети, інтернет-видання стали неприхованими рупорами російської пропаганди, прикриваючись "свободою слова".

Петро Порошенко. Фото: eadaily.com.

Президент Петро Порошенко висловив підтримку ідеї створити реєстр агентів впливу країни-агресора Російської Федерації. Про це він сказав під час щорічного послання до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України, передають Патріоти України.

"Деякі телеканали, газети, інтернет-видання стали неприхованими рупорами російської пропаганди. Поділяю думку голови Верховної Ради про те, що у період виборів питання інформаційної безпеки є одним із головних і що частина нашого інформаційного поля так само окупована, як частина української території. Радий, що у парламенті теж усвідомлюють глибину цієї проблеми.

В Україні все ще діє мережа російської агентури, яка бере під контроль медіа, плодить "незалежні" громадські організації - підконтрольні Кремлю, які роздмухують антиукраїнські, антиєвропейські настрої. Тому я підтримую ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора РФ. такий закон не вплине на громадянське суспільство, медіа чи свободу слова", - наголосив президент.

Таким чином, якщо законопроект буде прийнятий, наприклад, канал NewsOne буде виходити з плашкою "Агент країни агресора", хоча сам канал ніхто не закриватиме.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...