Хіти тижня. Державна зрада: ГПУ висунула важке звинувачення екс-міністру оборони України

Звинувачений наразі переховується у Росії ,чиїм громадянином він від початку і був.

Екс-міністру оборони часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитру Саламатіну оголошено про підозру в участі у злочинній організації, яка вчинила дії спрямовані на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ. Про це повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко, зазначають Патріоти України.

"Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ оголошено підозру колишньому Міністру оборони України Саламатіну Д.А. про участь у складі злочинної організації В. Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державної та економічної безпекиУкраїни шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Генпрокурор, умисні дії Саламатіна по зриву контракту між казенним підприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова", державним підприємством "Антонов" та державним підприємством "СЗТФ "Прогрес" та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки призвело до збитків України на 560 млн. доларів США.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...