Хіти тижня. Діди в гробах перевернулись: На параді перемоги у Москві показали техніку, з якої вбивали українців на Донбасі

Волонтер розповів, як вдалося вирахувати російських військових і техніку з параду.

Парад в Москві 9 травня 2018 року. Фото: Уніан

Спікер волонтерського спільноти InformNapalm Михайло Макарук розповів, як вдалося вирахувати військових і техніку з параду в Москві, яка брала участь в конфлікті на Донбасі, зокрема автомобіль "Тигр", повідомляють Патріоти України з посиланням на «Прямий».

"По Москві їдуть “Смерчі”, “Тигри”, “Буки” та “Тори”, які за словами диктора “успішно вирішують задачі” - вся ця техніка використовується Росією у війни проти України". За словами волонтера, техніка ідентифікується за допомогою геотаргетинга, картографії, топографії і зіставлення фото.

Зокрема, було встановлено особу російського військового, який воював у складі 136-ї бригади, що брала участь у війні на Донбасі в 2016 році і параді. "Це був Олег Рахімов, який прибув з 136-ї мотострілецької бригади, дислокованої в Дагестані... Згодом, під час аналізу техніко-технічних характеристик був визначений автомобіль, а також місце дислокації, де все це (фото) було зроблене. Це було зроблене біля Луганська", - розповів Макарук.

Волонтер додав, що особистість військового була встановлена завдяки його активності в соцмережі. "Згодом він був визначений завдяки тому, що в соцмережах дуже активно постив себе, своїх друзів, нагороди, разміщення в ППД цієї бригади та всі дані, які вказували безпосередньо на нього. Це один із тих випадків, коли сфера дослідження співпала з сферою діяльності Міністерства юстиції України, яке готує звинувачувальний акт України проти РФ", - розповів він.

Макарук також підкреслив, що дана інформація потрапляє в сферу діяльності Міністерства юстиції, яке готує позови проти Росії.


Опублікував: Інна Мартинчук

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...