Хіти тижня. Доля Курил: РФ і Японія зважилися на історичний крок. Росіяни, за звичкою, зразу намагається "нагнути"

Москва і Токіо 14 січня почали переговори із врегулювання конфлікту щодо мирного договору щодо Курильських островів. При цьому РФ відразу хоче поставити Японію в неприйнятну капітулянську позицію

"Відповідно до доручення наших керівників за підсумками зустрічей на вищому рівні в Сінгапурі в листопаді та в Буенос-Айресі в грудні минулого року, ми починаємо переговори над проблемою мирного договору", — заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров на зустрічі зі своїм японським колегою Таро Коно, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Глава МЗС РФ зазначив, що Москва виступає за додаткові зусилля із виведення двосторонніх відносин із Токіо на якісно новий рівень. "Рівень довіри, справжнього партнерства, у тому числі партнерства у зовнішньополітичних справах, — зазначив глава МЗС РФ. — Резерви, особливо в економічній, інвестиційній сфері, резерви у співпраці в сфері безпеки воістину невичерпні".

Міністр звернув увагу на те, що "в останні роки російсько-японські відносини набрали непоганий темп і розвиваються за низкою напрямів". "На регулярній основі здійснюються контакти керівників зовнішньополітичних і оборонних відомств, у тому числі у форматі "два плюс два", контакти по лінії рад безпеки", — завершив він.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова в Facebook написала: "Глава японського зовнішньополітичного відомства подякував Сергія Лаврова за те, що російська сторона "зробила температуру в Москві вище для нього". Якби він тільки знав всю багатозначність перекладу цієї фрази з японської на російську".

Російський МЗС перед тим називав головну умову для мирного договору з Японією: Токіо має визнати підсумки Другої світової війни в повному обсязі, зокрема й суверенітет РФ над південними Курильськими островами. Варто зазначити, що уряд "Країни, де сходить сонце" ніколи не йшов і не піде на таку умову. Адже в такому разі навіть подачка у вигляді двох острівків може стати малоймовірною.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...