Хіти тижня. Два громили-поліцаї викручують руки дитині: Невинний школяр став символом акції насильства карателів Путіна у центрі Москви (фотофакт)

14-річний Саша Башкіров був не єдиним неповнолітнім, якого затримали 5 травня.

Путінська "демократія" в дії. Фото: Соцмережі

Саша Башкіров просто гуляв з другом, зазначають Патріоти України з посиланням на rusjev.net. Під час протестних акцій прихильників Навального «Він нам не цар» поліція затримувала не тільки повнолітніх, а й школярів. Один з них потрапив в об'єктив фотографа, коли двоє поліцейських повалили його на землю і викрутили руки. Фото перепостили багато в соціальних мережах.

Ця фотографія, зроблена співробітником RTVI Іваном Красновим під час протестної акції «Він нам не цар» в центрі Москви, стала популярною в соцмережах в тому числі завдяки посту в фейсбуці філософа Якова Охонько.

Фото перепостили десятки людей, в тому числі журналісти і популярні блогери. У коментарях багато хто обурювався жорстокістю поліції. Одна з підписниць, журналістка Дарина Башкірова, впізнала в хлопчику свого молодшого брата.

Саші Башкірову, учневі однієї з московських гімназій, 14 років. Після затримання його відвезли в ОВД Академічне, розповіла його старша сестра Medialeaks. «Фізично він в порядку, але йому 14, і це перше його таке зіткнення з законом, так що морально не впевнена, що в порядку».

У Саші був з собою телефон, він відповів на запитання журналістів. Хлопчик повідомив, що з ним все в порядку, поліція зателефонувала його батькам, і о 20.30, через кілька годин після затримання, його повинні були відпустити.

Перебуваючи в відділенні, Саша Башкіров повідомив, що не брав участі в протестній акції і навіть не цікавився нею.

- За що вас затримали?

- За те, що я гуляв з другом. На мітинги не звертав уваги.

Фото, на якому два екіпірованих поліцейських притиснули до землі хлопчика, передрукували багато ЗМІ. Але Саша Башкіров був не єдиним неповнолітнім, якого затримали 5 травня.

Опублікував: Інна Мартинчук

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...