Хіти тижня. ''Диктат закінчився!'': Країна-член ЄС відгородиться від Росії, незважаючи на спротив Москви (карта)

Найближчим часом Польща почне будівництво морського каналу через Віслінську (Балтійську) косу, який дозволить заходити в порт Ельблонг судам морських параметрів, повідомляють Патріоти України.

Як заявив лідер правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський, будівництво судноплавного каналу покаже, що "часи, коли росіяни диктували полякам, що їм можна, а що ні на польській території, завершилися".

Політик впевнений, що "перша лопата" під каналом у Віслінській косі буде викопана ще під час нинішньої виборчої кампанії. На думку політика, ця інвестиція важлива економічно, хоча це теж демонстрація польського суверенітету.

На питання про звинувачення Москви в тому, що ця інвестиція може бути небезпечною для екології, Качинський нагадав, що російська сторона завжди була проти проекту.

"Коли ми вперше прийняли це рішення, росіяни відразу заявили, що відкривають можливість для заходу кораблів в Калінінградську затоку. Але потім виявилося, що це можливо робити з їх дозволу, як це завжди було з ними. Просто цей канал важливий економічно для Ельблонга... Однак це також певна демонстрація польського суверенітету", - підкреслив він.

"Ця інвестиція важлива для статусу Польщі. Польща остаточно повинна скинути з себе будь-які залишки статусу залежної держави", - додав політик.

Він зазначив, що "в даний час різні сили нагадують про екологію". "А я б нагадав про "Північний потік-1" і "Північний потік- 2". Це широкомасштабне порушення в Балтійському морі екологічної безпеки, а тут загрози немає ніякої", - сказав глава "Права і справедливості".

Віслінська коса відокремлює Калінінградську затоку від основної частини Гданської затоки. Довжина коси - 65 км, з яких 35 км на північному сході належать Росії, решта - Польщі. Коса з'єднана з материком на південно-західному кінці (в Польщі), з російської сторони відокремлена від материка судноплавною протокою.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...