Хіти тижня. Джерело розкрило несподівані подробиці європейського вояжу Порошенка

Під час недавньої поїздки президента України Петра Порошенка до Європи українська делегація обговорювала із зарубіжними колегами критику ЄС з приводу боротьби з корупцією і закликала підготувати декларацію за підсумками 20-го саміту Україна-ЄС.

Про це "Апострофу" повідомило джерело в українських дипломатичних колах, передають Патріоти України.

За його словами, однією з ключових тем розмов стала постійна критика ЄС на адресу України з питань боротьби з корупцією. "Вони (представники української влади, - ред.) хочуть, щоб в ЄС менше говорили про корупцію. Тому що Росія буде включатися в українські вибори, використовуючи цю тезу. Тому наші політики просять менше про це говорити. Але в ЄС не готові на таке погоджуватися", - повідомив співрозмовник.

За його словами, різні погляди на це питання можуть стати перешкодою на саміті. На попередніх заходах учасники не надали загальні заяви, в зв'язку з чим надійшла пропозиція за підсумками липневого саміту підготувати декларацію. "Складнощі з зазначеною декларацією виникли після нідерландського референдуму 2016 року, який заблокував остаточну ратифікацію українсько-європейського Угоди про асоціацію. Він не дає спокою досі. Тому з боку української делегації було запропоновано визнати цей референдум непорозумінням, а його результати - помилковими", - підкреслило джерело.

Опублікував: Олег Устименко

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...