Хіти тижня. Екс-священник УПЦ МП відверто розповів про Московський патріархат (відео)

Григорій Коваленко, який раніше був священником УПЦ МП, а наразі є протоієреєм Православної церкви України і ректором Відкритого православного університету святої Софії-Премудрості.

Священник відверто розповів про ставлення російської церкви до УПЦ МП та України взагалі, передають Патріоти України з посиланням на 5 каналу.

Екс-священник Московського патріархату заявив, що внутрішньоцерковна система РПЦ вибудувана на радянсько-чекістських принципах. "Мені здається, що Московський патріархат, на жаль, – це церква Радянського Союзу. Тобто вона себе і відчуває, і була створена як церква Радянського Союзу, бо була включена і в державні, і в спеціальні служби", – наголосив Георгій Коваленко.

"Те, що з ним (Московським патріархатом - ред.) зараз відбувається, вже після блаженнійшого митрополита Володимира – це така собі церква УРСР. І Москва так це бачить. І Україну вона бачить як УРСР", - додав Коваленко.

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...