Хіти тижня. Fake news: На Росії "призначили" новий день для святкування Різдва у Єдиній помісній УПЦ

Російські ЗМІ розповсюджують фейкову інформацію про те, що єдина Помісна УПЦ нібито "буде використовувати новий стиль" церковного календаря.

Євстратій (Зоря)

Про це повідомив голова інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Архієпископ називає такі дії російських ЗМІ інформаційною диверсією, яка має на меті посіяти суперечки та недовіру серед православних в Україні.

"Офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається у процесі об‘єднання та у зв‘язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання і жодних приписів чи вимог щодо цього в Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ ст., не встановлювалося" – заявив отець Євстратій.

По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:22

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України. Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із вир...

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...