Хіти тижня. "Галичина - наріст на тілі України": Сім років тому сепаратистські заяви нардепа не цікавили компетентні органи

Соратник Януковича тоді переконував, що "якщо прибрати Галичину з моєї країни і залишити справжню Україну з Донбасом і Кримом, це і буде перша Росія".

Україна має позбутися Галичини або Сходу. Інакше втримати області разом неможливо. Таку заяву зробив колишній нардеп з Партії регіонів Юрій Болдирєв 7 років тому, 25 листопада 2011 року, під час виступу на посольських вечорах посла Російської Федерації в Києві. Захід був до 65-річчя Нюрнберзького процесу, передають Патріоти України.

Серед іншого, нардеп публічно називав президента Росії Володимира Путіна "легітимним царем". Сепаратистські заяви Болдирєва проігнорували в СБУ і Генпрокуратурі.

"Я переконаний, що у моєї країни немає майбутнього без подолання наслідків пакту Молотова-Рібентропа, тому що в одних кордонах утримувати Галичину і Донбас, Галичину і Крим можна тільки силою.

УРСР створили три кривавих диктатора - Ленін, потім Сталін, який приєднав весь захід, скориставшись правом сили і Хрущов, який для балансу етнічного та ментального приєднав Крим. Цю країну можна утримати, тільки маючи НКВД, МГБ, КДБ і КПРС. А зараз, що ми можемо запропонувати?! Нашу рідну Генпрокуратуру чи що?! Ось на якій підставі втримаються всі ці території разом?"

Без Галичини Україна залишиться справжньою, говорив нардеп. "Тому я вважаю, Україна стане стійкою країною після того, як позбавиться або від заходу, або від сходу. Я за те, щоб вона позбулася від Галичини. Якщо прибрати Галичину з моєї країни і залишити справжню Україну з Донбасом і Кримом, це і буде перша Росія. А там буде Російська Федерація. Галичина - наріст на тілі України".

За рік, 2012-го, під час ефіру нардеп заявив, що російська мова народилась у Києві і буде тут вічно разом з російською культурою. При цьому, на запитання журналіста Мустафи Найєма Болдирєв не реагував і продовжував говорити.

У жовтні стало відомо, що в мережі почав функціонувати сайт Партії регіонів. Ресурс працює у російськомовній версії. Обіцяють "мир", "повернути зарплати та пенсії в доларовому еквіваленті до рівня 2013-го". Партія регіонів під головуванням екс-прем'єра Миколи Азарова фактично припинила свою діяльність 2014-го, але досі значиться в реєстрі Мін'юсту. На позачергових виборах 2014-го "регіонали" пройшли до Верховної Ради від "Опозиційного блоку".

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...