Хіти тижня. "Газпром" все? НАК "Нафтогаз України" вітає заяву канцлера Німеччини Ангели Меркель стосовно "Північного потоку-2" (відео)

Голова "Газпрому" заявив, що компанія ніколи й не ставила питання про відмову від транзиту газу через Україну до Європи.

Порошенко П. та Меркель А. Фото: ЗМІ

НАК "Нафтогаз України" назвав хорошою новиною те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель вперше публічно визнала наявність політичної складової в проекті "Північний потік-2" і заявила про необхідність збереження транзиту територією України, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Таку заяву "Нафтогаз", оприлюднив у вівторок, 10 квітня. У компанії сподіваються, що нова позиція Німеччини вплине на міністрів інших країн ЄС і допоможе їм визначитися щодо запропонованих поправок до газової директиви, вже ухвалених Єврокомісією та Європарламентом.

"Північний потік-2" перестають називати суто комерційною справою навіть його традиційні прихильники. Він стрімко втрачає кучері ягнятка, з-під яких проступає його справжня сутність: геополітична зброя Кремля, направлена проти Європи", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, під час зустрічі із президентом України Петром Порошенком федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що будівництво "Північного потоку-2" неможливе, якщо не буде узгоджено питання про транзит газу через Україну. За її словами, проект нового газопроводу має не лише економічний складник, а й, як виявилося, виникають гострі політичні питання. Вона наголосила, що для України транзит газу із РФ до Європи - стратегічне питання.

Голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер після цього заявив, що компанія ніколи не ставила питання про відмову від транзиту газу через Україну до Європи.


Опублікував: Інна Мартинчук

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...