Хіти тижня. Генерал назвав єдиний фактор, який стримує Путіна від масштабного вторгнення в Україну

Президента Росії Володимира Путіна утримують від рішення віддати наказ про повномасштабне вторгнення в Україну великі втрати, які будуть несумісні з його потенційними вигодами.

генерал-лейтенант Ігор Романенко

Про це розповів екс-заступник голови Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

За його словами, у Росії досить сил, щоб розгорнути наступ в Україні. "Радянський Союз, нагадаю, свого часу зосереджував угруповання військ, які повинні були пройти всю Європу і дійти до Ла-Маншу. В росіян менше сил, але вони активно готуються, щорічно проводять навчання. А щоб з нами широкомасштабно воювати, їм треба угруповання в 240 тисяч людей. І позаминулого року вони створили угруповання на 250 тисяч людей. Минулого року угруповання було трохи меншим, але в них була інша мета - створити потужну групу у центрі. До Криму вони завели, в Калінінграді є, а минулого року завели угруповання в Білорусь під виглядом спільних навчань", - зазначає Романенко.

Однак, в той же час є стримуючі фактори, вважає генерал. "Єдине, що стримує Путіна - це великі втрати, несумісні з його нібито виграшами. Путін же вже 18 років у себе царює, а тепер йому треба увійти в історію не тільки завойовником земель, а й миротворцем. До того ж, у нього є амбіції стати одним зі світових визнаних лідерів. До Обами він же чотири рази просився, бігав за ним з тарілкою в Австралії. Щоб змінити ситуацію, Путін затіяв війну в Сирії: щоб знову увійти в світову владу і отримати доступ до нафти і газу в регіоні. І він домігся цього військовим способом", - говорить експерт.

Джерело: Апостроф

“Двадцять п’ять років тому": Сі Цзіньпін пообіцяв "ніколи не забути" бомбардування НАТО посольства Китаю в Белграді

вівторок, 7 травень 2024, 16:38

Президент КНР Сі Цзіньпін пообіцяв “ніколи не забути” смертоносне бомбардування НАТО посольства Китаю в Белграді. Про це він заявив під час європейської поїздки, пише Bloomberg, передають Патріоти України. Як зазначається, заява Сі Цзіньпіня посилює ро...

Путін готовий до невеликої військової операції проти НАТО: Голова військової контррозвідки Польщі оцінив загрози

вівторок, 7 травень 2024, 16:30

Російський президент Володимир Путін уже готовий до невеликої військової операції проти країни НАТО. Це може бути Нарва чи шведський острів. Про це сказав керівник служби військової контррозвідки Польщі Ярослав Строжик, передають Патріоти України. За й...