Хіти тижня. Гляньте на це миле обличчя: Чиновник отримав три роки за премію самому собі - перша реальна "посадка" від САП

Слідство встановило, що обвинувачений самостійно назначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу на загальну суму понад 65 тисяч гривень.

Колишнього голову Захарівської райадміністрації в Одеській області, який зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно виписав собі надбавку на понад 65 тисяч гривень, засудили до 3 років ув'язнення. Такий вирок виніс Київський райсуд Одеси 18 березня, повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури, передають Патріоти України.

Слідство встановило, що обвинувачений самостійно назначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу на загальну суму понад 65 тисяч гривень.

Чиновник підготував і підписав лист щодо погодження надбавки "за інтенсивність праці" до на той час голови Одеської обладміністрації Михаїла Саакашвілі.

Але, щоб приховати свої злочинні наміри, він усно попросив заступника голови Одеської ОДА поставити "проміжну" резолюцію в зазначеному листі.

Відзначається, що згаданий лист не відмітили як вхідний документ та не направили на розгляд голові ОДА.

"Суд визнав колишнього голову Захарівської райдержадміністрації винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення майна) КК України, та засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки", - йдеться в повідомленні.

Крім того, суд задовольнив позов Захарівської РДА про стягнення з обвинуваченого 65 403,4 гривені на користь позивача.

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...