Хіти тижня. Горбулін попереджає про можливу "випадкову" появу у "Л/ДНР" своїх наступальних військово-повітряних сил

​Україні слід зосередитися на розширенні зони можливого наступу противника і активніше проводити навчання в південних областях країни. Також треба значно посилити протиповітряну оборону, щоб убезпечити себе від можливих атак з повітря на Донбасі.

Такі рекомендації для Міноборони і командування Операції Об'єднаних сил представив Володимир Горбулін - віце-президент НАН України, екс-секретар РНБО і радник президента України, передають Патріоти України.

Він застеріг ЗСУ про те, що у «Л/ДНР» можуть несподівано з'явитися «свої» бойові літаки і БПЛА.
«Це ставить питання про особливу увагу до готовності підрозділів територіальної оборони - їх здатності включитися в протидію таким спробам. Концепція національної стійкості (або фінський варіант «тотальна оборона») повинна стати базою, на якій будується обороноздатність держави. Потрібні заходи щодо посилення протиповітряної оборони. Хоча ворог до цього моменту не використовував військово-повітряні сили, але виключати «випадкову» появу у «Л/ДНР» своїх наступальних військово-повітряних сил не можна», - пише Горбулін в своєму блозі.
Опублікував: Олег Устименко

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...