Хіти тижня. "Гордість за минуле і сором за сьогодення": З'ясувалися шокуючі факти про Росію

У Росії провели нове опитування "Левада-центру" щодо проблеми національної ідентифікації.

Як виявилося, за "вічну бідність і негаразди" Росії відчувають сором 61% опитаних, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Гордість жителів РФ за свою країну пов'язана з її минулим, а сором — із сьогоденням. Опитування проводили у листопаді-грудні 2018 року.

"З думкою про свій народ у росіян пов'язана перш за все історія і минуле (53% у порівнянні з 37% в середині 2015 року), територія країни (35% проти 44%) і місце народження (33% проти 41%)", — повідомляє видання.

Зазначається, що події, з якими у росіян пов'язано почуття гордості за свою країну, відходять у минуле. На перемогу у Другій світовій війні вказали 87% респондентів, провідною роллю країни в освоєнні космосу пишаються 50% опитаних, анексією Криму — 45%.

Звернення до минулого відбувається тоді, коли приводів для гордості в сьогоденні недостатньо, зазначає соціолог Карина Піпія.

"За "вічну бідність і негаразди" Росії відчувають сором 61% (у 2015 році — 56%) опитаних. Аналогічні почуття стосовно розпаду СРСР висловили 45% (28%). Грубої моралі, хамства і неповаги один до одного соромляться 37% (31%) респондентів, а приходу Путіна до влади — 9% (проти 1% на три роки раніше)", — підсумувало видання.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...