Хіти тижня. Готові включитися в конфлікт: Лукашенко зробив несподівану заяву про війну на Донбасі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що заради миру Білорусь готова включитися в конфлікт між Україною і Росією. Про це він сказав під час виступу на Форумі регіонів України та Білорусі у Гомелі, повідомляють Патріоти України.

За його словами, ситуація, яка склалася на Донбасі - болюче питання і для України, і для її сусідів, оскільки це питання війни та миру. Читайте також У Білорусі будуть арештовувати за гасло «Хто не скаче, той москаль» "Це болюче питання і для Білорусі. І дуже важливе для мене особисто, тому що Україна не чужа для мене, коріння зачіпили", - сказав він.

Він зазначив, конфлікту "братів" немає кінця і війна вже "біля порога" Білорусі. Лукашенко заявив, що багато хто залучений до конфлікту і не можна його рішення залишати дітям. "Тут мало домовитися Росії і Україні. Можна, але мало. Втрачено довіру один до одного. У зв'язку з цим скажу, щоб нас розуміли брати українці і всі інші. Ми готові включитися в цей конфлікт. Включитися там, де складно, і де немає цієї довіри. Ми готові заради одного - заради миру", - сказав президент Білорусі. Він акцентував, що питання війни на Донбасі повинні вирішити "три слов'янських народи".

"Це наша біда, наша проблема, і не європейці чи США повинні її вирішувати. Ми повинні її вирішити, щоб вона не була заморожена", - додав Лукашенко. Він пояснив, що Білорусь готова працювати в рамках домовленостей президентів Росії і України і при цьому його країна не напрошується на роль миротворців або посередників.

"Якщо потрібно включити Білорусь в цей процес - ми готові. Щоб на Донбасі був мир. Росіяни і українці близькі нам люди", - уточнив білоруський президент. За його словами, після початку війни на Донбасі, до його країни приїхали багато громадян України і там всім допомогли і прийняли як рідних, незважаючи на власні проблеми в країні. Він попросив у президента України Петра Порошенка прощення, що торкнувся цієї теми і він зазначив, що Білорусь "втягнули в цю проблему з усіх боків".

"Якщо ми прийдемо до вас з півночі - то тільки на комбайнах і тракторах, але ми ніколи не прийдемо до вас на танках", - запевнив Лукашенко. "Ми не просимося ні посередниками, ні миротворцями. Ми просто за вас переживаємо. І якщо можемо щось для вас зробити - ми готові. Нам це рішення дається не просто", - додав він. Президент Білорусі зазначив, що для нього неприйнятно, що "українську землю включили як розмінну монету".

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...