Хіти тижня. Готуватися до гіршого? Мирослав Гай дав прогноз щодо ситуації на Донбасі та вторгнення РФ

За його словами, поки Москва зосередиться на дестабілізації всередині України.

Ілюстрація: ЗМІ

У зоні АТО на Донбасі окупанти навряд чи підуть в наступ найближчим часом, але українському суспільству і владі в будь-якому випадку потрібно готуватися до тривалого протистояння з Росією. Про це в ефірі програми "Грані війни" на ObozTV заявив волонтер, учасник АТО Мирослав Гай, повідомляють Патріоти України.

"Робити прогнози - це не дуже гарна справа. Всі говорять про те, що в найближчі 2-3 роки чекати повномасштабного наступу не варто, поки РФ повністю не проведе зміни в своїх збройних силах. Вони зараз переходять на повне автоматизоване управління і на це їм дають 2-3 роки. Те, що вони продовжую насичувати регіон зброєю, це видно. Вони завели до кордонів України і до Криму нові комплекси ППО, "Тополі" завели, ракети, які можуть нести ядерні заряди", - зазначив він.

За його словами, в цей період Москва зосередиться на дестабілізації всередині України. "Чого всі бояться, і в НАТО це озвучували, що нам варто очікувати соціально-політичної дестабілізації. Підірвали угорський центр. Про це попереджали, що такі дії будуть з боку спецслужб Росії", - підкреслив Гай.

З ним погодився офіцер управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ Олексій Мазепа. "Однозначно, потрібно готуватися до війни. Тільки якщо у нас буде сильна армія, тільки тоді можна говорити про те, що ми повернемо Донбас і Крим", - зазначив підполковник ЗСУ.

У свою чергу, ветеран АТО, волонтер Іван Савельєв припустив, що попереду у ВСУ ще багато битв з окупантами. "Сподіватися потрібно на краще, а готуватися до гіршого. Буде чи не буде загострення, але нам в будь-якому випадку доведеться воювати", - вважає Савельєв.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...