Хіти тижня. Готував теракт: У Німеччині затримали росіянина, назріває скандал

У столиці Німеччини затримано 31-річного чоловіка, громадянина РФ, який брав участь у підготовці тяжкого злочину і вибуху на території ФРН. Про це заявила в середу, 22 серпня, федеральна прокуратура, повідомляють Патріоти України.

Операція по затриманню була проведена силами берлінської та федеральної поліції з участю спецназу. За даними оперативників, затриманий на ім'я Магомед-Алі планував скоїти тяжкий злочин спільно з 22-річним Клементом Б., який був затриманий у квітні минулого року у французькому Марселі.

Як повідомляється в заяві прокуратури, обидва затриманих наприкінці жовтня 2016 року придбали велику кількість вибухової речовини TATP (перекису ацетону), яку зберігали в своїй квартирі в Берліні. Здійснити організацію теракту на території Німеччини їм завадили превентивні дії поліції щодо Магомеда-Алі, який перебував під наглядом спецслужб.

Побоюючись викриття, підозрювані вирішили роз'їхатися. Клемент Б. виїхав спочатку на захід Німеччини, в Аахен, а звідти - у Францію, де 18 квітня 2017 року був затриманий. Магомед-Алі залишався весь цей час в Берліні.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...