Хіти тижня. "Гра" на межі фолу: У разі розпаду РФ на її уламках може з'явитися до 39 суб'єктів міжнародного права

Захід не допустить неконтрольованого розвалу Російської Федерації в інтересах глобальної безпеки

Ілюстрація: ЖЖ

Країни Заходу намагаються діяти по відношенню до Кремля максимально обережно, оскільки побоюються можливого розвалу Росії і його катастрофічних наслідків для всього світу. Таку думку в ефірі ObozTV висловив військовий експерт Олег Жданов, повідомляють Патріоти України.

Коментуючи отруєння у Великобританії колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, експерт зазначив, що відповідні заходи Лондона могли бути набагато жорсткішими: "Великобританія могла обвалити банківську систему Росії буквально на клацання пальця - відключивши SWIFT... Це був би шок і холодний душ для Росії. Але вони бояться головного чинника - щоб не розвалилася Росія".

"Це гра на межі фолу - треба змусити Путіна сісти за стіл переговорів або діяти в тих рамках які йому визначають. Але з іншого боку, треба не допустити розвалу Росії. Вони цього вже спробували з Радянським Союзом", - наголосив він.

Жданов повідомив, що, за прогнозом експертів, в разі розпаду РФ на її уламках може з'явитися до 39 суб'єктів міжнародного права.

"Як вони розділять ядерну зброю? Як з ними розмовляти і що вони з себе представлятимуть? Можлива навіть війна через територіальні претензії між колишніми суб'єктами Федерації", - пояснив військовий експерт. "У цьому обережність Заходу. Ми думаємо, що Захід проковтнув чергову витівку Путіна. Захід не допускає емоцій, тому що не хоче зриву в збройне протистояння", - додав він.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...